CARACTERÍSTIQUES DEL VIRUS SV40

El virus SV40 o virus del simi 40 és virus de la classe dels poliomavirus. Es tracta d’un virus de DNA de doble cadena circular, amb un gneoma xicotet (5.243 pb) que presenta gens superposats. El genoma s’quest virus és prou estable i no és suceptible al canvi mutacional ràpid; encara que existeixen diferents ceps virials. No presenta embolcall i el la seua càpsida té forma icosaèdrica (~500Å de diàmetre extern).

Genoma del SV40

Genoma del SV40

La seua càpsida està formada per 360 còpies de la proteïna VP1, encara que a simple vista aquest virus no presenta una forma icosèdrica típica. La càpsida del SV40 consta de 72 pentàmers de VP1; 12 d’aquests pentàmers estan ubicats en els 12 eixos de rotació de l’icosaedre, cadascun d’ells rodejat per 5 pentàmers de diferent classe geomètrica. En aquesta última classe de 60 pentàmers, cadascun està rodejat per 6 pentàmers, 5 de la mateixa classe i 1 de la classe anterior.

Estructura del SV40
Estructura del SV40

No posseeix els seus propis enzims, per la qual cosa, per tal de poder replicar-se o dur a terme qualsevol de les seues funcions, és necessari que entre dins del nucli de la cèl·lula hoste i utilitze els enzims propis de la cèl·lula hoste.

Aquest virus es va descobrir en l’any 1960 com un contaminant de la vacuna de la polio. Posteriorment s’ha trobat que aquest virus presenta propietats oncogèniques, és causant de càncer. El virus SV40 no causa malalties en simis sans, però la patologia del sistema nerviós central sí que es pot desenvolupar en animals imunosuprimits.

Sin categoría

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 4 12 ?