POLIOMIELITIS I VIRUS SV40

La malaltia de la poliomielitis (o polio), és provocada per una infecció vírica del poliovirus. En un 0.5-1% dels casos, la poliomielitis provoca paràlisi del sistema nerviós causant debilitat o atrofia muscular, i en ocasions també deformitats. No obstant, el 95% dels casos són completament asimptomàtics. La poliomielitis és una malaltia molt més importants del que sembla, ja que el alt percentatge en de casos asimptomàtics fa que augmente també el nombre de casos de paràlisi.

Efectes de la poliomielitis

Efectes de la poliomielitis

Un altre desavantatge d’aquesta malaltia és que no té tractament efectiu, tan sols es pot esperar a que la malaltia passe i que les seqüeles que deixen no siguen molt greus, sempre i quan el cervell i la medul·la espinal no hagen sigut afectats. En els cassos més greus, la paràlisi pot ser permanent o, fins i tot, el virus pot arribar a causar la mort. La població majoritàriament afecta perquè la polio són els nens menors de cinc anys. Podeu descobrir més informació sobre aquest poliovirus fent clic ací.

En 1952, el Dr. Jonas Salk va desenvolupar una vacuna contra la poliomielitis que, dos anys més tard, va ser acceptada per a provar-la als EEUU. Les propietats d’aquesta vacuna eren simples; igual que altres vacunes, introduïa una xicoteta quantitat del virus en el cos, el qual desenvolupava anticossos i una capacitat per combatre la malaltia.

Aquesta vacuna va tindre molt d’èxit, ja que entre el 60 i el 70% de la població no patiren la malaltia, però també, al voltant de 200 persones que havien estat vacunades, contragueren la malaltia i posteriorment moriren. Açò va fer detenir tots els assajos que estaven duent-se a terme. Després de detectar algunes vacunes defectuoses, la producció d’aquesta va ser més estricta i es va reprendre la vacunació contra aquesta malaltia.

En examinar les cèl·lules de ronyó dels monos rhesus, dels quals va derivar la vacuna contra la polio, es va descobrir que les cèl·lules d’aquest òrgan es morien sense causa aparent. Posteriorment es feren experiments de comprovació amb hàmsters i vegeren que aquests animals presentaven diferents tipus de càncer. Poc després, científics d’una industria farmacèutica descobriren que era un virus que havia contaminat les vacunes, el que desenvolupava els diferents tumors. Aquest virus l’anomenaren virus del simi 40 o SV40.

 

Sin categoría

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


¡IMPORTANTE! Responde a la pregunta: ¿Cuál es el valor de 14 12 ?